• Magyar
  • English
  • Deutsch

Sajtó

Üzem bejárás a Scintilla Kft.-nél

Budai Lóránt közösségi oldala  |  2020.02.27

“A Közösen Jászberényért Egyesület adta városvezetés kiemelten fontosnak tartja a helyi gazdasági élet szereplőivel való jó kapcsolatot. ”

Bővebben

Szikra István  – Jászberény város díszpolgára

Jász Trió TV  |  2019.04.09

Díjazottunk a Kecskeméti Műszaki Főiskola elvégzése után 1963-ban került ifjú diplomásként a Lehel Hűtőgépgyárba.

Bővebben

A jelenben a jövőért

Alfoldhir |  2018.10.23

A Gépipari Tudományos Egyesület Háztartási Gépek Szakosztályának október 11-i fórumát a Szikra Galéria emeleti termében tartották népes közönség előtt.

Bővebben

 

20 éves a Scintilla Kft.

Jász Trió Tv  | 2016.09.15

Idén ünnepli fennállásának 20 éves évfordulóját a jászberényi Scintilla Kft. A 100%-ig magyar magántulajdonban működő, elektromechanikus alkatrészeket és belső vezetékeket gyártó cég számos hazai és európai cég elsődleges beszállítója.

Bővebben

 

Hősök születtek a Scintillában

BerényCafé | 2014.11.27.

A Scintilla Kft. fennállása óta idén november 24-én első ízben szervezett véradást dolgozói számára, ezzel csatlakozott a több évtizede sikeres véradó mozgalomhoz.

Bővebben

 

Megduplázza gyártási területét a Scintilla

autopro.hu | 2014.06.05. 11:35

150 millió darab villamos kötést tervez 2014-re a 280 főt foglalkoztató, saját szerszámüzemmel rendelkező jászberényi Scintilla Mérnöki Iroda Kft. Vevőik jellemzően Tier 1 és Tier 2 autóipari beszállítók, termékeik ott vannak szinte minden európai márkában.

Bővebben

 

Scintilla – ahol a vevők elvárása a legfontosabb

autopro.hu | 2014.05.28. 08:00

3,2 milliárd forintos árbevételt és 150 millió darab villamos kötést tervez 2014-re a jászberényi Scintilla Mérnöki Iroda Kft., ezek ötven százaléka az autóiparhoz kötődik. Vevőik jellemzően Tier1 és Tier2 beszállítók, termékeik ott vannak szinte minden európai márkában. A 280 főt foglalkoztató cég gyors, pontos és megbízható, szlogenjük: “Nekünk a vevőink elvárásai a legfontosabbak.”

Bővebben

 

Szikra István – Jászberény Város Mecénása díj

Jász Trio TV | 2014.04.09.

Szikra István Jászberény Város Mecénása Díjat vehetett át április 3-án. A Scintilla Kft. tulajdonosa, majd ügyvezetője. És a kistérség legnagyobb, legjellegzetesebb képzőművészeti gyűjteményének, a Szikra Galériának is létrehozója.

Bővebben

 

Jászberény díjazottjai – Szikra István

BerényCafé | 2014.04.04.

Szikra István a Kecskeméti Műszaki Főiskola elvégzése után 1963-ban került ifjú diplomásként a Lehel Hűtőgépgyárba. Magas színvonalú szakmai munkájának, újító és szabadalmi teljesítményének elismeréseként a Gyártmányfejlesztési majd Szabályozástechnikai Osztály vezetőjeként dolgozott nyugdíjba vonulásáig. Számos Kiváló Dolgozó kitüntetésben részesült és megkapta a Kiváló Feltaláló Arany fokozat elismerést.
A Gépipari Tudományos Egyesület Háztartási Gépek Szakosztályának titkára. Munkásságáért megkapta a Pattantyús Ábrahám Géza díjat, amit az országban évente csak 1 mérnöknek adományoznak.

Bővebben

 

Bejárás a Scintilla Kft.-nél

Jász Trio TV | 2014.02.13 | Nagy Valentina

A tavaly márciusban elindított üzemlátogatás újabb állomásához érkezett, az önkormányzat képviselő-testülete ezúttal az 1996-ban alapított Scintilla Kft-t vette szemügyre. A garázs műhelyből induló cég 2001-ben új telephelyre költözött, amit 2003-ban kibővítettek. Az évek alatt komoly vállalati irányítási rendszer kidolgozására volt szükség, így 2008 tól új struktúrát vezettek be.

Bővebben

 

Egy Szikra, mely messzire világít

Jászkürt | 2014.02.10 | Kiss Erika

Ha nem volna kiírva a cég neve, s úgy mennénk be a fogadótérbe, már azonnal tudnánk, hogy jó helyen járunk. A Scintilla Kft.-hez érkezőket két festmény, egy Makay és egy B. Jánosi Gyöngyi alkotás fogadja. Aztán hamarosan előkerül apa és fia, Szikra István (a Szikra Galéria alapítója) és Szabolcs is, kiknek közös álmuk volt ez a vállalkozás.

Bővebben

 

Kapcsolódó elemek:

RólunkTények és számokMunkatársainkMérnökeink és szerszámüzemünkZöld szikraKözösségi szerepvállalásEU projektekKapcsolat