• Magyar
  • English
  • Deutsch

Oktatás

“A Klapka György Szakközép- és Szakiskola, Általános Iskola és Speciális Szakiskola Szent István körúti Tagintézményében az enyhén és súlyosabban értelmi sérült, mozgás- és érzékszervi sérült, valamint autista gyermekek nevelése-oktatása történik 1-12. évfolyamon. A tagintézmény általános iskolai, speciális szakiskolai, és fejlesztő nevelés-oktatási feladatot lát el. Az ellátás speciális, egyéni szükségletekhez igazított sajátos módszerekkel, ismeretanyag elrendezéssel és kimenetszabályozással történik.

A 2013/2014-es tanévben 184 diák tanul az intézményben.

ÖKO iskolaként kiemelt feladatunk a környezeti nevelés, a környezet megismerése, a környezettel való aktív és folyamatos tevékenység biztosítása.

Fontosnak tartjuk továbbá az egészséges életmódra nevelést, az egészséges testmozgás iránti igény felkeltését, megteremtését, továbbfejlesztését. Minden évben tábort szervezünk tanulóink részére, melynek során egy új, és más, a hétköznapi élettől eltérő csodálatos élmény nyújtásával ajándékozhatjuk meg őket.

A Scintilla Kft. is hozzájárult ahhoz, hogy ezt az élményt, ebben az évben a Balaton mellett Zánkán élhetik meg tanulóink.”