• Magyar
  • English
  • Deutsch

Közösségi szerepvállalás

A Jászság fővárosa, a 28 ezres lélekszámú Jászberény kellemes hangulatú, műemlékekben gazdag alföldi kisváros. A jellemzően mezőgazdasági városban az 1950-es évektől létrejöttek az első ipari nagyüzemek, amelyek a lakosságnak több munkalehetőséget és nagyobb megélhetési biztonságot jelentettek. A város az utóbbi évtizedekben sokat fejlődött. Kiteljesedett az infrastruktúra, jól működő vállalkozások jöttek létre, és a város markáns szerepet tölt be az ország szellemi életében. A Scintilla Kft. a kezdetektől fogva szívügyének érzi a város kulturális és sport életében való közösségi szerepvállalást.

Jégkorong

Jégkorong

“A Jászberényi Sportegyesület Jégkorong Szakosztálya 2009-ben alakult, mára közel 90 fővel büszkélkedhet. Ebből 50 különböző korú gyerek alkotja a jászberényi jégkorong utánpótlás csapatait (U8-U10-U12-U14), melyek a Jászberényi Fókák nevet viselik….

Oktatás

Oktatás

“A Klapka György Szakközép- és Szakiskola, Általános Iskola és Speciális Szakiskola Szent István körúti Tagintézményében az enyhén és súlyosabban értelmi sérült, mozgás- és érzékszervi sérült, valamint autista gyermekek nevelése-oktatása történik…

Európai Uniós projektek