• Magyar
 • English

EU projektek

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: SCINTILLA Mérnöki Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság

PROJEKT CÍME: Beszállítói képesség fokozása a scintilla kft-nél

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 638 554 931Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 48,77%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A SCINTILLA Mérnöki Iroda Kft-t 1996-ban alapítottuk, és máig magyar, magántulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben mérnöki tevékenységgel foglalkoztunk, míg 1998-ban léptünk be a vezeték feldolgozás iparágába. Pár éven belül a teljes árbevételünk erre a tevékenységre alapult. Vállalkozásunk Kelet-Magyarországon, Jászberényben az Ipartelep úton található. Elektromechanikus alkatrészek (szerelt vezetékek, csatlakozók, kapcsolók, villamos szerelvények) gyártásával foglalkozunk.

 

Cégünk projekt javaslatát Önálló beszállító KKV-ként nyújtotta be az egyik vevőnk integrátori együttműködési megállapodás alapján.

 

A projekt célja alapvetően a gyártási kapacitás fokozásához kapcsolódik, cégünk a fejlesztést az alábbi területeken végezi el:

 • Infrastruktúra fejlesztése
 • Fejlesztésre kerül továbbá az épület automatika, gépészeti kialakítás, szellőzési rendszer, a spinkler automata oltó rendszer, valamint az épület villamos fejlesztése is megtörténik. A beléptető rendszerünket, riasztó és videó technikai rendszerünket, illetve a tűzjelző rendszerünket is tovább fejlesztjük.
 • Az Ipar 4.0 megoldások fejlesztése miatt szükséges az IT hálózatunk fejlesztése is.
 • A növekvő raktározás miatt új polcrendszerek beszerzése, illetve targoncák is beszerzésre kerültek.
 • A jövőbeli termelésünket segítendő több gépet, berendezést, szerszámot szerzünk be.

 

A projekt segíti a beszállítói pozíció elmélyülését: Cégünk alapvetően alapítása óta beszállítói tevékenységet végez. Az utóbbi években is ezen tevékenység fejlesztésében láttunk lehetőséget, erre fokuszálva kerestük további fejlődési irányokat. A fejlesztés eredményeként további lépéseket teszünk az automatizálás irányába, tovább fejlesztjük az Ipar 4.0 tevékenységünket a cégünk működésében.

 

A PROJEKT BEFEJEZÉSÉNEK DÁTUMA:  2022.03.31

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.3.3-16-2018-00052


KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: SCINTILLA MÉRNÖKI IRODA KFT.

PROJEKT CÍME: TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉSE A SCINTILLA KFT-NÉL.

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 99.622.404 FT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 50,00 %

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A SCINTILLA Mérnöki Iroda Kft-t 1996-ban alapították, és máig magyar, magántulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben mérnöki tevékenységgel foglalkozott, míg 1998-ban lépett be a vezeték feldolgozás iparágba. Először egy vevővel indult a gyártás, majd jöttek az újabb és újabb megrendelők. Pár éven belül a teljes árbevétel erre a tevékenységre alapult. A Scintilla Kft. hazai és európai telephelyű multinacionális cégek beszállítója.

Elektromechanikus alkatrészek (szerelt vezetékek, csatlakozók, kapcsolók, villamos szerelvények) gyártásával foglalkozunk. A kábelkonfekcionálás, elektronikai összeszerelés területén több mint 10 éve működik cégünk. Munkánkat a mögöttünk lévő tapasztalattal, és vevőink igényeinek magas fokú kiszolgálásával végezzük. Az elmúlt éveket folyamatos piacépítéssel, műszaki fejlesztéssel, kapacitásnöveléssel “töltöttük”. Az elért eredményeket felhasználtuk a termelés bővítésére, új technológiák bevezetésére. Kialakítottunk egy különálló szerszámüzemet, melyben egyedi megrendeléseket teljesítünk.  Célunk a vevők rugalmas, pontos kiszolgálása mellett kiváló minőségű termékek előállítása. Ennek eléréséhez bevezettük és több éve integrált vállalatirányítási rendszert működtetünk.

Cégünk ISO TS 16949 minőségirányítási rendszert működtet. Üzleti filozófiánk a vevőink gyors és hatékony kiszolgálása. Folyamatos fejlesztéseinknél a PDCA elv mentén végezzük tevékenységünket. A zéró-hibára irányuló stratégiánknak megfelelően a gyártási folyamatok során a hibák preventív elkerülésére törekszünk a POKA-YOKE módszer segítségével.

Cégünk jelenlegi gyártási kapacitása az élő és a jövőbeni megrendeléseink tükrében kiélezett gyártási tevékenységet tudunk megvalósítani. A további növekedés, valamint a piaci részesedés fenntartása elengedhetetlenné teszi egy új gyártási kapacitás kiépítését, mely a jövőbeni növekedés alapja.

Mára már jól látjuk, hogy a 2008-ban elkezdett fejlesztési munkánk mely a növekedés megalapozásához járult hozzá az így létrejött kapacitások azonban mára szűkössé váltak, elengedhetetlen a további technológiai célú beruházás megvalósítása.

A projekt megvalósítása alapvető vevői igényekből indult ki, a szükséges kábel feldolgozási kapacitásunk bővítését szolgálta, melynek segítségével a 2016-2017. évi új megrendelések kiszolgálását tudjuk megvalósítani. A megvalósított beruházásunkban szereplő eszközök az alábbi tevékenység köré csoportosíthatók:

GYÁRTÓ BERENDEZÉSEK:

Vezeték feldolgozás:

2 db Komax Alpha 530

6 db Autosplice 2000 asztali krimpelő gép, szerszámmal (ACS2000)

1 db Hőker 96/1200 típusú hőkezelő kemence

1 db Böwe BAV wire twister 1016-kábel tekerő

 

Szerszám gyártás:

1 db LA-430/1100 típusú univerzális eszterga

1 db Euroturn-12C nagysebességű CNC esztergagép

1 db Fúró-marógép optimum BF20 Vario

1 db Csőhajlító gép RB 30

1 db PSG-4080AHR síkköszörűgép

1 db Lemezhajlítóép FSBM 1270-20HS2

1 db Sodick SLC400G Premium típusú huzalos szikraforgácsoló gép

1 db Szalagfűrészgép Optimum S275N

1 db Solid Edge Classic

1 db Alfa FL-20D Fiber lézerjelölő berendezés

1 db BSS 1000 Kézi táblalemezolló

 

IT FEJLESZTÉS HW-SW:

39 db SAP korlátozott felhasználású USER

39 db Windows server 2012 és CAL

1 db SAP HANA adatbázis kezelő

20 db SAP application professional USER

1 db SAP developer USER

1 db Infortrend ESDS 1012RTC/12bay adattároló egység

1 db Intel X710-DA2 hálózati elemek

1 db Edgecam Ultimate Milling Maócsomag Edgecam Solid M

2 db Solid Edge Design&Drafting

1 db Dell PE T430 szerver

 

A berendezések az Ágazati fókuszban megjelölt tevékenységi körhöz kerül beszerzésre az ott lévő tevékenység kapacitásának bővítésére szolgál.

A PROJEKT BEFEJEZÉSÉNEK DÁTUMA: 2016.07.31.

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GINOP-1.2.1-14-2014-00168


Projekt címe: „Komplex technológia fejlesztés megvalósítása új termelési eljárás meghonosításával a Scintilla Kft.-nél”

Projekt azonosító: GOP-2.1.1-11/B-2011-0165

A Scintilla Mérnöki Iroda Kft. több mint 42 millió Ft uniós támogatást nyert a „komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson, az Új Széchenyi Terv keretében. A több mint 100 millió forintos összköltséggel megvalósuló fejlesztési program keretében kapacitásbővítő eszközök, illetve IT beruházás valósul meg.

A Scintilla Mérnöki Kft.-t 1996-ban alapították és máig magyar magántulajdonú családi vállalkozás. Cégünk kezdetben mérnöki tevékenységgel foglalkozott, míg ’98-ban lépett be a vezeték feldolgozás iparágba. A gyártás először 1 vevővel indult, majd erre épülve fejlődött, és pár éven belül az árbevétel már döntően ezen tevékenységből származott. Ezen tevékenység fejlesztésére irányult jelen projektünk megvalósítása is.

A projekt keretében a megnövekedett vevői igényeket kielégíteni képes kapacitás bővítés valósult meg, melynek keretében a gyártási folyamatok is újragondolásra kerültek. Az eszközök és az IT beszerzés is a jászberényi telephelyen valósultak meg.
A projekt eredményeként a beszerzett gépek segítségével cégünk termelékenysége tovább javult, a bevezetett új LEAN koncepciót alkalmazó szerelősorokkal a hatékonyság és egyes termékek előállítási ideje is jelentős mértékben rövidült.
Az IT fejlesztések eredményeként cégünk informatikai színvonala, az elektronikus adatkezelés mértéke tovább javult, így a vevői elégedettség növelése is biztosított lesz hosszútávon.

Összességében elmondható, hogy az elvégzett fejlesztések eredményeként cégünknél alkalmazásban álló 152 fő átlagos állományi létszám létbiztonsága tovább javult a magyar családi tulajdonú termelő cégünknél.

A projekt finanszírozása részben a MAG Zrt közreműködésével valósul meg, a GOP-2.1.1-11/B-2011-0165 projekt keretében.

Kelt: Jászberény, 2012.december 31.

Közreműködő szervezet és elérhetősége:

mag zrt. logoMAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.
www.magzrt.hu
info@magzrt.hu
ügyfélszolgálat: +36 40 200-617

Irányító hatóság:

NFU logoNemzeti Fejlesztési Ügynökség
Cím: H-1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Levelezési cím: H-1393 Budapest, pf. 332.
Tel.: +36 40/638-638
E-mail: nfu@nfu.gov.hu
www.nfu.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

Új Széchenyi Terv logoNFÜ logo

Projekt címe: „Komplex technológia fejlesztés megvalósítása a Scintilla Kft.-nél”

Projekt azonosító: GOP-2.1.1-10/B-2010-0021

A Scintilla Mérnöki Iroda Kft. közel 73 millió Ft uniós támogatást nyert a „komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 182 millió forintos összköltséggel megvalósuló fejlesztési program keretében kapacitásbővítő eszköz beruházás valósul meg.

A jelen projekt keretében beszerzett eszközök segítségével cégünk munkavégzésének hatékonysága jelentős mértékben emelkedett, a tervezett új funkciók megvalósításával hatékonyságunk is növekedett.

A Scintilla Mérnöki Iroda Kft.-t 1996-ban alapították, és máig magyar magántulajdonú családi vállalkozás. Cégünk kezdetben mérnöki tevékenységgel foglalkozott, majd ’98-ban lépett be a vezeték feldolgozás iparágba. A gyártás először 1 vevővel indult, majd erre épülve fejlődött, és pár éven belül az árbevétel már döntően ezen tevékenységből származott. Ezen tevékenység fejlesztésére irányult jelen projektünk megvalósítása is.

A projekt finanszírozása részben a MAG Zrt közreműködésével valósul meg, a GOP-2.1.1-10/B-2010-0021 projekt keretében.

Kelt: Jászberény, 2012.december 31.

Közreműködő szervezet és elérhetősége:

mag zrt. logoMAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.
www.magzrt.hu
info@magzrt.hu
ügyfélszolgálat: +36 40 200-617

Irányító hatóság:

NFU logoNemzeti Fejlesztési Ügynökség
Cím: H-1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Levelezési cím: H-1393 Budapest, pf. 332.
Tel.: +36 40/638-638
E-mail: nfu@nfu.gov.hu
www.nfu.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

Új Széchenyi Terv logoNFÜ logo

Projekt címe: “A töretlen fejlődés útja”

Projekt azonosító: GOP-2.1.1-08/B-2008-0229
Projekt leírás: Gépbeszerzés, informatikai fejlesztés és képzés

Új Magyarország Fejlesztési Terv logo

A Scintilla Kft. a 2008-2009-es esztendőkben a válság ellenére is megvalósította a “Töretlen fejlődés útja” elnevezésű programját, amellyel tovább erősítette gazdasági potenciálját és piaci pozícióit.

komax alpha

A projekt keretében beszerzésre került 2 db Komax Alpha és egy Komax Gamma típusú vezetékfeldolgozó gép, amelyekkel a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelő szerelvényeket lehet készíteni. Beszerzésre került továbbá egy Stocko gyártmányú vezetékfeldolgozó gép, amellyel IDC típusú szerelvények gyárthatók.

InforA projektben nagy hangsúlyt kaptak az informatikai fejlesztések is. Bevezetésre került az Infor:COM vállalatirányítási rendszer, amely egy nagy teljesítményű Dell szerveren fut. Bővült az irodai munkaállomások száma és a mérnökök is kaptak egy 3D tervező rendszert (Pro/Engineer). A termelésirányítási rendszerbe az üzemből egy rádiófrekvenciás hálózaton keresztül kerülnek be valós időben a termelési adatok.

A dolgozóink egy része célzott oktatáson ismerkedett meg az autóipari követelményekkel, amelyek a vevőink egy részének az elvárásaival összhangban vannak.

EU zászlóKedvezményezett: Scintilla Kft., 5100 Jászberény, Ipartelep u. 9.
Időtartam: 2008.07.21-2009.12.29.
Közreműködő Szervezet: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (www.magzrt.hu)
Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu)


Projekt címe: “Ingatlan és technológiai beruházás megvalósítása a Scintilla Kft. jászberényi telephelyén”

Projekt azonosító: ÉAOP–1.1.1/D-10-2010-0058

Projekt leírás:

Cégünk a projekt keretében egy új gyártó csarnok kialakítását valósította meg, melynek eredményeként termelő felületünk tovább növekedett, a szükséges alapanyag és késztermék raktározási funkciók megvalósítása mellett irodaterület kialakítására került sor. A fejlesztés eredményeként a tervezett beruházás elérte célját, a tervezett felépítmény létrejött, a foglalkoztatási kötelezettség megvalósítása folyamatban van.


 

 

 

 

 

Kedvezményezett neve: SCINTILLA Mérnöki Iroda Kft.

Projekt címe: Komplex fejlesztés megvalósítása a SCINTILLA Kft jászberényi telephelyén

A szerződött támogatás összege: 498 724 330 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának bemutatása:

Vállalkozásunk Kelet-Magyarországon, Jászberényben az Ipartelep úton található. A céget 1996-ban alapították, és máig magyar, magántulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben mérnöki tevékenységgel foglalkozott, míg 1998-ban lépett be a vezeték feldolgozás iparágba. Először egy vevővel indult a gyártás, majd jöttek az újabb és újabb megrendelők.

Az elmúlt éveket folyamatos piacépítéssel, műszaki fejlesztéssel, kapacitásnöveléssel “töltöttük”. Az elért eredményeket felhasználtuk a termelés bővítésére, új technológiák bevezetésére. Kialakítottunk egy különálló szerszámüzemet, melyben a saját szerszám és pótalkatrész igényinket teljesítünk. Célunk a vevők rugalmas, pontos kiszolgálása mellett kiváló minőségű termékek előállítása. A kiváló minőség eléréséhez a TQM (Total Quality Management) módszereit alkalmazzuk. Cégünk IATF 16949 Autóipari minőségirányítási rendszert működtet. Üzleti filozófiánk a vevőink gyors és hatékony kiszolgálása. Folyamatos fejlesztéseinknél a PDCA elv mentén végezzük tevékenységünket. A zéró-hibára irányuló stratégiánknak megfelelően a gyártási folyamatok során a hibák preventív elkerülésére törekszünk a POKA-YOKE módszer segítségével. Belső mutatószámrendszerrel mérjük a vállalat folyamatainak hatékonyságát. A 2013-as év elején megkezdtük a japán precizitás és hatékonyságnövelés adaptálását a belső vezeték gyártásban, hogy működésünket még jobban tökéletesíthessük, a LEAN gondolkodást a termelésben és az előkészítő tevékenységeknél is alkalmazzuk. Az 5S bevezetésével, a MUDA (veszteség) vadászatok, és a TPM rendszer (gyors átállások) használatával Ügyfeleink elvárásait még magasabb szinten tudjuk teljesíteni, váratlan piaci helyzetekre is azonnali megoldásokat tudunk nyújtani. Mindemellett különös hangsúlyt fektetünk a standardizálásra, valamint a Milkrun módszerek használatára, hogy a legpontosabban és leggyorsabban juthasson el az alapanyag és a késztermék is a megfelelő helyre.

A projekt célja alapvetően a gyártási kapacitás fokozásához kapcsolódnak, mellyel hozzájárulnak a termék tervezéshez, prototípus készítéshez, termék teszteléshez, valamint a gyártási feladatok, megrendelések kiszolgálást biztosító termelési hely, illetve körülmények, valamint a megfelelő kapacitás kiépítéséhez. Cégünk a jelen fejlesztés megvalósítását az alábbi területek mentén képzeli el:

–           vezeték feldolgozáshoz automatizált gépek

–           ülés fűtési gyártási kapacitás kiépítése

–           ülésfűtés teszteléséhez labor berendezések beszerzése

–           fém megmunkáló gépek, a szükséges szerszámok készítéséhez és karbantartásához

–           termelési infrastruktúra fejlesztése

–           IT környezet fejlesztése

A fejlesztés megalapozásaként célunk, hogy határozzuk meg vállalatunk jövőképét az elkövetkező 10 évre. Kiinduláskor rögzítettük az alap céljainkat:

1, A jelenlegi termékkör megtartása új vevők megszerzése a háztartási gép, autóipar, elektronika területén.

2, Autóiparba új alkatrészcsoport gyártásába történő beszállás, aminél:

 • A jelenlegi termékeink beépülhetnek, és saját magunk vevői lehetünk.
 • A jelenlegi technológiánkhoz közelálló legyen, azaz elektromechanika legyen, ezáltal a felkészültségünk elegendő, hogy a vevőket meggyőzzük.
 • A jelenlegi üzleti kapcsolataink érdekeit nem veszélyeztetjük, és nem leszünk konkurenciájuk.
 • Autóiparban TIER 1-nek számítson, így közvetlenül az autógyárak válasszanak minket, ezáltal a hozzáadott érték magasabb lehet.
 • A jövőben teret hódító elektromos hajtású autókban növekvő szükség legyen rá.
 • A beruházási igény nem lehet nagyobb, mint amit eladósodás nélkül meg tudunk valósítani
 • A potenciális vevők nyitottak legyenek egy új kapcsolatra.

A projekt keretében beszerzésre kerülő gépek meglévő saját tulajdonú üzemépületünkben kerülnek elhelyezésre.

A fejlesztés megvalósításával cégünk tovább növeli meglévő munkavállalói munkahelyének biztonságát, a fejlesztés 2019.04.11-ig valósult meg.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt befejezésének dátuma: 2019.04.11

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00411


 

 

 

 

 

 

 

Kedvezményezett neve: SCINTILLA Mérnöki Iroda Kft.

Projekt címe: Termelői kapacitás bővítése a SCINTILLA Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 50 000 000 Ft

a támogatás mértéke: 29,717928%

a projekt tartalmának bemutatása:

Vállalkozásunk Kelet-Magyarországon, Jászberényben az Ipartelep úton található. A céget 1996-ban alapították, és máig magyar, magántulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben mérnöki tevékenységgel foglalkozott, míg 1998-ban lépett be a vezeték feldolgozás iparágba. Először egy vevővel indult a gyártás, majd jöttek az újabb és újabb megrendelők.

Az elmúlt éveket folyamatos piacépítéssel, műszaki fejlesztéssel, kapacitásnöveléssel “töltöttük”. Az elért eredményeket felhasználtuk a termelés bővítésére, új technológiák bevezetésére. Kialakítottunk egy különálló szerszámüzemet, melyben a saját szerszám és pótalkatrész igényinket teljesítünk. Célunk a vevők rugalmas, pontos kiszolgálása mellett kiváló minőségű termékek előállítása. A kiváló minőség eléréséhez a TQM (Total Quality Management) módszereit alkalmazzuk. Cégünk IATF 16949 Autóipari minőségirányítási rendszert működtet. Üzleti filozófiánk a vevőink gyors és hatékony kiszolgálása. Folyamatos fejlesztéseinknél a PDCA elv mentén végezzük tevékenységünket. A zéró-hibára irányuló stratégiánknak megfelelően a gyártási folyamatok során a hibák preventív elkerülésére törekszünk a POKA-YOKE módszer segítségével. Belső mutatószámrendszerrel mérjük a vállalat folyamatainak hatékonyságát. A 2013-as év elején megkezdtük a japán precizitás és hatékonyságnövelés adaptálását a belső vezeték gyártásban, hogy működésünket még jobban tökéletesíthessük, a LEAN gondolkodást a termelésben és az előkészítő tevékenységeknél is alkalmazzuk. Az 5S bevezetésével, a MUDA (veszteség) vadászatok, és a TPM rendszer (gyors átállások) használatával Ügyfeleink elvárásait még magasabb szinten tudjuk teljesíteni, váratlan piaci helyzetekre is azonnali megoldásokat tudunk nyújtani. Mindemellett különös hangsúlyt fektetünk a standardizálásra, valamint a Milkrun módszerek használatára, hogy a legpontosabban és leggyorsabban juthasson el az alapanyag és a késztermék is a megfelelő helyre.

a gyártási kapacitás fokozásához kapcsolódnak, a gyártási feladatok kapacitásának bővítéséhez. Cégünk a jelen fejlesztés megvalósítását az alábbi területek mentén képzeli el:

–           1 db Komax Alpha 530/AD

–           1 db Ollós emelő

–           2 db Szénszál fektető, levarró berendezés

–           1 db Fröccsöntő anyag szárító berendezés

–           2 db Függőleges nyitású műanyag fröccsöntő berendezés

–           1 db Csatlakozó krimpelő gép

–           1 db Kábel daraboló berendezés

–           20 db Fröccsöntő szerszám

–           1 db Ülésfűtés mechanikai és elektromostesztelő berendezés

Kommunikáció: A projekt során kötelezően elvárt elemek megvalósítását végeztük el, melynek során C típusú tábla, internetes aloldal és professzionális fényképek készültek.

A fejlesztés megvalósításával cégünk tovább növeli meglévő munkavállalói munkahelyének biztonságát, a fejlesztés 2019.11.30-ig valósult meg.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

a projekt befejezésének dátuma: 2019.11.30

a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00162

Új Széchenyi Terv logo

Közreműködő szervezet:

éarfü
ÉARFÜ Nonprofit Kft.
4025 Debrecen, Széchenyi u. 31.
Tel.: +36 52/524-760
Fax: +36 52/524-770
Email: eszakalfold@eszakalfold.hu
www.eszakalfold.hu

Irányító hatóság:

NFU logoNemzeti Fejlesztési Ügynökség
Cím: H-1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Levelezési cím: H-1393 Budapest, pf. 332.
Tel.: +36 40/638-638
E-mail: nfu@nfu.gov.hu
www.nfu.hu

mm eu logo