• Magyar
  • English
  • Deutsch

Belső vezeték gyártás kiemelkedő színvonalon

Scintilla Kft.

Vállalkozásunk Kelet-Magyarországon, Jászberényben az Ipartelep úton található. A cég 1996-ban kezdte meg működését, magyar magántulajdonban. Elektromechanikus alkatrész és belső vezeték (szerelt vezetékek, csatlakozók, kapcsolók, villamos szerelvények) gyártásával foglalkozunk. Ügyfeleink elsősorban hazai és európai telephelyű multinacionális cégek, akik az ipar széles skáláján tevékenykednek: autóipar, ipari elektronika, telekommunikáció, háztartási gépipar.

Scintilla Kft.

A kábelkonfekcionálás, belső vezeték gyártás és elektronikai összeszerelés területén csaknem több, mint két évtizedes gyártási tapasztalattal rendelkezünk. Munkánkat Ügyfeleink igényeinek magas fokú kiszolgálásával végezzük. Az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettünk a műszaki fejlesztésre és a kapacitásnövelésre, ami ügyfélkörünk folyamatos bővülését eredményezte. Célunk Ügyfeleink rugalmas, pontos kiszolgálása mellett kiváló minőségű termékek előállítása. Ennek elérése érdekében több éve SAP integrált vállalatirányítási rendszert vezettünk be. Stabil informatikai hátterünk segítségével Ügyfeleink számára képesek vagyunk:

KomaxMindezt az igények alapján optimalizált logisztikai rendszer segítségével érjük el, miközben az alapanyag és késztermék készletet az optimumon tartjuk. A cég a legkorszerűbb Komax (Gamma, Alpha) gépekkel rendelkezik, melyek teljesen automata működésűek, elektromos vezérléssel és beépített ellenőrző rendszerrel. A kiváló minőség eléréséhez a TQM (Total Quality Management) módszereit alkalmazzuk. Cégünk IATF 16949 minőségirányítási rendszert működtet. Üzleti filozófiánk alapvető kiindulási pontja Ügyfeleink gyors és hatékony kiszolgálása. Folyamatos fejlesztéseinknél a PDCA elv mentén végezzük tevékenységünket. A zéró-hibára irányuló stratégiánknak megfelelően a gyártási folyamatok során a hibák preventív elkerülésére törekszünk a POKA-YOKE módszer segítségével.

LEAN módszertan

Belső vezeték gyártásA 2013-as év elején megkezdtük a japán precizitás és hatékonyságnövelés adaptálását a belső vezeték gyártásban, hogy működésünket még jobban tökéletesíthessük, a LEAN gondolkodást a termelésben és az előkészítő tevékenységeknél is alkalmazzuk. Az 5S bevezetésével, a MUDA (veszteség) vadászatok, és a TPM rendszer (gyors átállások) használatával Ügyfeleink elvárásait még magasabb szinten tudjuk teljesíteni, váratlan piaci helyzetekre is azonnali megoldásokat tudunk nyújtani. Mindemellett különös hangsúlyt fektetünk a standardizálásra, valamint a Milkrun módszerek használatára, hogy a legpontosabban és leggyorsabban juthasson el az alapanyag és a késztermék is a megfelelő helyre.

Belső mutatószámrendszerrel mérjük a vállalat folyamatainak hatékonyságát. Ezen mérjük le Ügyfeleink elégedettségét, döntéseink helyességét és fejlődésünket. Így Ügyfeleink egy folyamatosan fejlődő, hatékonyságát növelő, kiváló piaci teljesítményre törekvő gyártó céggel állnak kapcsolatban.

Kapcsolódó elemek:

Tények és számokMunkatársainkMérnökeink és szerszámüzemünkZöld szikraSajtóKözösségi szerepvállalásEU projektekKapcsolat